Jadłospis

Poniedziałek - 02.12.2019

 Śniadanie :  Płatki kukurydziane na mleku, dżem truskawkowy, bułka maślana z masłem, herbata z cytryną (alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad: Zupa kalafiorowa zabielana z ryżem i zieloną pietruszką, pulpety wieprzowe w sosie śmietanowym, ogórek kiszony, ziemniaki, kompot wiśniowy (alergeny: 1- gluten, 3-jajka, 7- mleko i jego przetwory, 9- seler) 
Podwieczorek:  Mandarynka, chrupki kukurydziane bananowe

 

Wtorek -  03.12.2019
Śniadanie

Zacierka na mleku, ser żółty, cząstki kabanosa, pomidor, chleb z masłem, herbata owoce sadu z cytryną (alergeny: 1- gluten, 7- mleko   i jego przetwory)

Przekąska: jabłka suszone

Obiad:  Zupa barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i zieloną pietruszką, makaron z twarogiem i polewą truskawkową, kompot z aronii (alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory, 9- seler)

 

Podwieczorek:Kanapka z kiełbasą żywiecką, ogórek zielony, herbata malinowa (alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Środa - 04.12.2019

Śniadanie:    Kanapka z sałatą, serem żółtym, jajkiem i ogórkiem zielonym, chleb mieszany z masłem, kawa inka (alergeny: 1- gluten, 3- jajka, 7- mleko   i jego przetwory, )

ObiadZupa koperkowa zabielana z ryżem, gulasz wieprzowy, kopytka, surówka marchewka z porą i jogurtem naturalnym, kompot agrestowy(alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory,9- seler)

Podwieczorek:  Jogurt owocowy, jabłko (alergeny: 7- mleko i jego przetwory)
Czwartek - 05.12.2019
Śniadanie: Polędwica sopocka, pomidor, papryka czerwona, bułka z masłem,  kakao (alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad: Zupa brokułowa zabielana  z makaronem i zieloną pietruszką, kotlet rybny z dorsza, mizeria ze śmietaną, ziemniaki, kompot z czarnej porzeczki (alergeny: 1- gluten, 3- jajka, 4-ryby, 7- mleko i jego przetwory, 9- seler)

Podwieczorek:  Banan, wafle andruty

Piątek - 06.12.2019

 ŚniadanieJajecznica ze szczypiorkiem, ogórek zielony, chleb z masłem, kawa inka (alergeny: 1- gluten, 3- jajka, 7- mleko i jego przetwory)      

Obiad:Zupa pomidorowa zabielana z makaronem i zieloną pietruszką, filet drobiowy panierowany, surówka z gotowanej marchewki i groszku, ziemniaki, kompot truskawkowy (alergeny: 1- gluten, 3- jajka, 7- mleko i jego przetwory, 9- seler)

Podwieczorek:   Chrupki popcornowe, kiwi

*Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie