Jadłospis

Poniedziałek - 28.10.2019

 Śniadanie :  Płatki miodowe na mleku,dżem truskawkowy, bułka maślana,

 herbata owoce sadu z cytryną (alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad: Zupa z cieciorki z ziemniakami i zieloną pietruszką, kotlet panierowany drobiowy, mizeria ze śmietaną, ziemniaki, kompot śliwkowy (alergeny: 1- gluten, 3- jajka, 7- mleko i jego przetwory, 9-seler) 
Podwieczorek:  Budyń z polewą truskawkową, wafle andruty (alergeny: 1- gluten,7- mleko i jego przetwory)

 

Wtorek -  29.10.2019
ŚniadanieMakaron literki na mleku, serek łaciaty, rzodkiewka, szczypiorek, bułka z masłem, herbata malinowa z cytryną (alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad:  Zupa brokułowa zabielana z makaronem i zieloną pietruszką, schab duszony w sosie własnym, kasza kus kus, ogórek kiszony, kompot wiśniowy(alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory)

 

Podwieczorek:Jogurt owocowy, gruszka (alergeny: 7- mleko i jego przetwory)

Środa - 30.10.2019

Śniadanie:    Kanapka z jajkiem gotowanym, kiełki, ogórek zielony, chleb z masłem, kawa inka (alergeny: 1- gluten, 3- jajka, 7- mleko i jego przetwory)

ObiadZupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i zieloną pietruszką, sos mięsno-pomidorowy, makaron rurka, zielony groszek gotowany, kompot śliwkowy (alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory, 9-seler )

Podwieczorek:  Chrupki kukurydziane czekoladowe, pomarańcza
Czwartek - 31.10.2019
Śniadanie: Szynka z masarskiego straganu, pomidor, papryka czerwona, chleb
 z masłem, kakao (alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad: Zupa z szpinakowa zabielana z ziemniakami, jajkiem i zieloną pietruszką, makaron z serem i polewa truskawkową, kompot agrestowy (alergeny: 1- gluten, 3- jajka, 7- mleko i jego przetwory, 9-seler)

Podwieczorek:   Chrupki kukurydziane czekoladowe, pomarańcza

Piątek - 01.11.2019

 Śniadanie

Obiad:

Podwieczorek:   

*Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie