Jadłospis

Poniedziałek - 07.10.2019

 Śniadanie :  Szynka, pomidor, bułka z masłem, kawa inka (alergeny: 1- gluten, 7- mleko  i jego przetwory)

Obiad: Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami i zieloną pietruszką, naleśniki z twarogiem i polewą truskawkową, kompot, agrestowy (alergeny: 1- gluten,   3- jajka, 7- mleko i jego przetwory)
Podwieczorek:  Banan,  wafle ryżowe z amarantusem

 

Wtorek -  08.10.2019
ŚniadaniePłatki owsiane na mleku, serek łaciaty,, kiełki, chleb z masłem, herbata z cytryną (alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad:  Zupa krem z selera z grzankami i zieloną pietruszką, schab w sosie własnym, kasza jęczmienna, mizeria ze śmietaną, kompot z aronii (alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory)

 

Podwieczorek: Kanapka z pastą jajeczną i czerwoną papryką herbatka malinowa (alergeny: 1- gluten, 3- jajka, 7- mleko i jego przetwory)

Środa - 09.10.2019

Śniadanie:    Kasza manna na mleku, ser żółty, rzodkiewka, chleb mieszany z masłem, herbata z cytryną (alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad Zupa pomidorowa zabielana z ryżem i zieloną pietruszką, kotlet rybny z dorsza, surówka z marchewki i pora, ziemniaki,  kompot śliwkowy (alergeny: 1- gluten, 3- jajka, 4-ryby, 7- mleko i jego przetwory)

Podwieczorek:  Jogurt owocowy, jabłko (alergeny: 7- mleko i jego przetwory)
Czwartek - 10.10.2019
Śniadanie:  Jajecznica ze szczypiorkiem, ogórek zielony, chleb mieszany z masłem, kawa inka (alergeny: 1- gluten, 3- jajka, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad: Zupa brokułowa zabielana z makaronem i zieloną pietruszką, filet drobiowy w sosie śmietanowym,  surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, ziemniaki, kompot wiśniowy (alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Podwieczorek:   Koktajl jagodowy, chrupki pałki kukurydziane  (alergeny: 7- mleko i jego przetwory)

Piątek - 11.10.2019

 Śniadanie Pasta twarogowa, rzodkiewka, szczypiorek, bułka z masłem, kakao (alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad:Zupa z zielonej soczewicy z ziemniakami, sos mięsno-pomidorowy z zielonym groszkiem, makaron, kompot z czarnej porzeczki (alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Podwieczorek:   Kiwi, ciastka żurawinowe sante

*Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie