Jadłospis

Poniedziałek - 06.01.2020

 Śniadanie :  

Obiad: 
Podwieczorek:  

 

Wtorek -  07.01.2020
Śniadanie:JPłatki ryżowe na mleku, szynka z kurcząt,  pomidor, chleb z masłem, herbata z cytryną  (alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad:  Zupa kapuśniak z ziemniakami i zieloną pietruszką, racuchy drożdżowe z musem serowym, kompot agrestowy (alergeny: 1- gluten 3- jajka, 7- mleko i jego przetwory, 9- seler)

 

Podwieczorek:Chrupki kukurydziano - bananowe, mandarynka

Środa - 08.01.2020

Śniadanie:    Serek wiejski, rzodkiewka, szczypiorek, bułka z masłem, kakao (alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory)

ObiadZupa kalafiorowa zabielana  z ziemniakami i zieloną pietruszką, pieczeń rzymska, ziemniaki, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot z aronii (alergeny: 1- gluten, 3- jajka, 7- mleko i jego przetwory, 9- seler)

Podwieczorek:  Kanapka z jajkiem i zielonym ogórkiem, herbata malinowa (alergeny: 1- gluten, 3- jajka, 7- mleko i jego przetwory)
Czwartek - 09.01.2020
Śniadanie: Kasza manna na mleku, ser żółty, papryka czerwona, chleb mieszany z masłem, herbata z cytryną (alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z ryżem i zieloną pietruszką, ryba (dorsz) smażony, ziemniaki, surówka z białej kapusty, marchewki i jagodami goji, kompot z czarnej porzeczki (alergeny: 1- gluten, 3- jajka, 4-ryby, 7- mleko i jego przetwory, 9- seler)

Podwieczorek: Wafle ryżowe z amarantusem, mandarynka

Piątek - 10.01.2020

 Śniadanie  Jajecznica ze szczypiorkiem, ogórek zielony, chleb z masłem, kawa inka (alergeny: 1- gluten, 3-jajka, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad:Zupa brokułowa zabielana  z ziemniakami i zieloną pietruszką, schab duszony w sosie własnym, kasza jęczmienna, surówka z tartych buraczków, kompot śliwkowy (alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory, 9- seler)

Podwieczorek:   Jogurt owocowy, jabłko (alergeny: 7- mleko i jego przetwory, 9- seler)

*Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie