Jadłospis

Poniedziałek - 17.09.2018

 Śniadanie :  Płatki orkiszowe na mleku z morelą suszoną, szynka z kurcząt, pomidor, chleb mieszany z masłem (alergeny 1,7)

 

Obiad:  Zupa pomidorowa zabielana z ryżem i zieloną pietruszką, pulpety z mięsa wieprzowego w sosie koperkowo-śmietanowym, surówka z kiszonej kapusty, ziemniaki, kompot wiśniowy (alergeny 1,3,7,9)

 Podwieczorek:   Jogurt owocowy, jabłko 

 

Wtorek - 18.09.2018
Śniadanie
Zacierka na mleku, polędwica sopocka, papryka czerwona, chleb z masłem (alergeny 1,7)

Obiad: Żurek zabielany z jajkiem z ziemniakami i zieloną pietruszką, ryba (dorsz) smażona, mizeria z jogurtem naturalnym, ziemniaki, kompot z aronii  (alergeny 1,3,7,9)

Podwieczorek: Kasza manna z polewą jagodową 

Środa - 19.09.2018

Śniadanie  Płatki kukurydziane na mleku, dżem truskawkowy 100 % owoców, rogal maślany  (alergeny 1,7)

Obiad Zupa kalafiorowa zabielana z ziemniakami i zieloną pietruszką, makaron kokardka z sosem mięsno-pomidorowym i zielonym groszkiem, kompot z czarnej porzeczki (alergeny 1,7,9)

Podwieczorek:   Banan (alergeny 1,7)

Czwartek - 20.09.2018
Śniadanie: 
  Jajecznica ze szczypiorkiem, ogórek zielony, chleb z masłem kawa inka  (alergeny 1,3,7)

Obiad: Zupa ze słodkiej kapusty z pomidorami, ziemniakami i zieloną pietruszką, filet drobiowy w sosie szpinakowym makaron, kompot truskawkowy (alergeny 1,7,9)

Podwieczorek Pałki kukurydziane, śliwki

Piątek - 21.09.2018

 Śniadanie: Pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorkiem, pomidor, bułka z masłem, kakao (alergeny 1,7)

 Obiad: Zupa brokułowa zabielana z ziemniakami i zieloną pietruszką, kopytka z kapustą, mięsem i kiełbasą, kompot agrestowy (alergeny 1,3,7,9)

 

Podwieczorek: Wafel ryżowy, winogron
*Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie