Jadłospis

Poniedziałek - 11.06.2018

 Śniadanie : Kiełbasa żywiecka, pomidor, chleb mieszany z masłem, kawa inka

(alergeny 1,7)

 

Obiad: Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakami, karczek w sosie własnym, kasza pęczak, surówka z kapusty czerwonej i jabłka, kompot wiśniowy(alergeny 1,3,7,9)

 Podwieczorek:   Jogurt gratka, brzoskwinia

 

Wtorek -12.06.2018
Śniadanie
Płatki jaglane na mleku, serek łaciaty, rzodkiewka, szczypiorek, bułka z masłem  (alergeny 1,7)

Obiad: Zupa krupnik zabielany z zieloną pietruszką, pieczeń rzymska, sałata masłowa ze śmietaną, ziemniaki, kompot agrestowy   (alergeny 1,3,7,9)

Podwieczorek: Wafle andruty, truskawki

Środa - 13.06.2018

Śniadanie  Pasta z kurczaka i soczewicy, ogórek zielony, papryka, chleb mieszany z masłem, kakao (alergeny 1,7)

Obiad Zupa z botwinki zabielana z ziemniakami, kopytka leniwe z masełkiem i bułką tartą, kompot śliwkowy  (alergeny 1,3,7,9)

Podwieczorek:   Banan

Czwartek - 14.06.2018
Śniadanie: 
Zacierka na mleku, ser żółty, pomidor, chleb z masłem (alergeny 1,7)

Obiad: Zupa ze słodkiej kapusty z ziemniakami i zieloną pietruszką, spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym, surówka z gotowanego groszku, kompot z aronii  (alergeny 1,7,9)

Podwieczorek Budyń własnej roboty z polewą truskawkową

Piątek - 15.06.2018

 Śniadanie: Płatki jęczmienne z mlekiem i rodzynkami, szynka z kurcząt, ogórek zielony, chleb z masłem (alergeny 1,7)

 Obiad: Zupa kalafiorowa zabielana z ryżem i zieloną pietruszką, dorsz duszony w jarzynach, kompot śliwkowy  (alergeny 1,3,4,7,9)

 

Podwieczorek: Serek homogenizowany, owoc
*Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie