Jadłospis

Poniedziałek - 11.02.2019

 Śniadanie :   Płatki jęczmienne na mleku z rodzynkami, polędwica z kurczaka, ser żółty, pomidor, chleb z masłem, herbata z cytryną (alergeny: 1-gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad: Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakami i zieloną pietruszką, łazanki z mięsem, kiełbaską i kapustą, kompot z czarnej porzeczki (alergeny: 1- gluten, 7 - mleko i jego przetwory, 9 - seler)
Podwieczorek:  Kiwi, ciastka morelowe sante

 

Wtorek -  12.02.2019
ŚniadaniePłatki zbożowe na mleku, pasta twarogowa z rzodkiewką i szczypiorkiem, bułka z masłem, herbata z cytryną (alergeny: 1-gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad: Zupa szczawiowa zabielana z ziemniakami i jajkiem, gulasz z szynki wieprzowej, kasza pęczak, ogórek kiszony, kompot  śliwkowy(alergeny: 1- gluten, 3 - jajko, 7 - mleko i jego przetwory, 9 - seler)

 

Podwieczorek: Serek homogenizowany, gruszka (alergeny: 7- mleko i jego przetwory)

Środa - 13.02.2019

Śniadanie:  Jajecznica ze szczypiorkiem, ogórek zielony, chleb z masłem, kawa inka (alergeny: 1-gluten, 3 - jajko, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad Zupa rosołowa z makaronem i zieloną pietruszką, pulpety z mięsa wieprzowego w sosie śmietanowo-koperkowym, ziemniaki, surówka z buraczków (alergeny: 1- gluten, 3- jajko, 7- mleko i jego przetwory, 9- seler)

Podwieczorek:  Wafle - andruty, jabłko

Czwartek - 14.02.2019
Śniadanie: 
 Pasta z kurczaka i z warzywami, szczypiorek, pomidor, chleb z masłem, kakao (alergeny: 1-gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad:Zupa pomidorowa zabielana z ryżem i zieloną pietruszką, ryba (dorsz) smażona, surówka z kiszonej kapusty z marchewką, ziemniaki, kompot truskawkowy  (alergeny: 1- gluten, 3- jajko, 4- ryba, 7- mleko i jego przetwory, 9- seler)

Podwieczorek:  Chrupki kukurydziane  pałki, mandarynka

Piątek - 15.02.2019

 Śniadanie Szynka z liściem, sałata zielona, ogórek zielony, kiełki, bułka z masłem, kawa inka (alergeny: 1-gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad:Zupa grochowa z kiełbaską, ziemniakami i zieloną pietruszką, makaron z serem i masełkiem, kompot wiśniowy   (alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory, 9- seler)

Podwieczorek:   Pomarańcza, wafle ryżowe  naturalne

*Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie