Jadłospis

Poniedziałek - 16.09.2019

 Śniadanie :   Zupa mleczna z makaronem, pomidor, szynka z liściem, chleb mieszany z masłem, herbata z cytryną  (alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad:  Zupa zabielana z ziemniakami, fasolką szparagową i zieloną pietruszką, filet drobiowy panierowany, surówka z kiszonej kapusty z pestkami słonecznika, ziemniaki, kompot truskawkowy (alergeny: 1- gluten, 3- jajka, 7- mleko i jego przetwory, 9- seler)
Podwieczorek:  Baton smart, arbuz  (alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory)

 

Wtorek -  17.09.2019
ŚniadanieSerek wiejski, rzodkiewka, szczypiorek, bułka z masłem, kawa inka  (alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad:  Zupa żurek zabielany z ziemniakami, jajkiem i zieloną pietruszką, gulasz wieprzowy, kasza gryczana prażona, surówka z gotowanych buraczków, kompot z aronii (alergeny: 1- gluten, 3- jajka, 7- mleko i jego przetwory, 9- seler)

 

Podwieczorek: Wafel andrut,brzoskwinia

Środa - 18.09.2019

Śniadanie:   Polędwica sopocka, ser żółty, ogórek  zielony, bułka z masłem, kakao (alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad Zupa barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i zieloną pietruszką,kopytka leniwe z twarogiem, masełkiem i bułką tartą, kompot wiśniowy (alergeny: 1- gluten, 3- jajka, 7- mleko i jego przetwory, 9- seler)

Podwieczorek:  Serek homogenizowany, jabłko (alergeny: 7- mleko i jego przetwory)

Czwartek - 19.09.2019
Śniadanie: 
Płatki ryżowe na mleku, ser żółty, pomidor, papryka czerwona, chleb z masłem, herbata z cytryną (alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad:Zupa z kapusty młodej z ziemniakami i zieloną pietruszką, filet z dorsza smażony, mizeria ze śmietaną, ziemniakami, kompot z czarnej porzeczki (alergeny: 1- gluten, 3- jajka, 7- mleko i jego przetwory, 9- seler)

Podwieczorek:  Ciasto biszkoptowe z galaretką własnego wypieku (alergeny: 1- gluten, 3- jajka, 7- mleko i jego przetwory)

Piątek - 20.09.2019

 ŚniadaniePłatki kukurydziane na mleku, pasta z jajka ze szczypiorkiem, bułka z masłem, herbata z cytryną (alergeny: 1- gluten, 3- jajka, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad:Rosół z makaronem, lubczykiem i zieloną pietruszką, potrawka z kurczaka w sosie śmietanowym, ryż, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i kukurydzą, kompot śliwkowy (alergeny: 1- gluten,  7- mleko i jego przetwory, 9- seler)

Podwieczorek:   Ciastka żurawinowe, arbuz (alergeny: 1- gluten, 7- mleko i jego przetwory)

*Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie