Jadłospis

Poniedziałek - 03.12.2018

 Śniadanie :   Szynka drobiowa, pomidor, chleb mieszany z masłem, kakao, herbata z cytryną (alergeny: 1-gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad: Zupa ze słodkiej kapusty zabielana z ziemniakami i zieloną pietruszką, karczek w sosie własnym, kasza pęczak, ogórek kiszony, kompot śliwkowy (alergeny: 1- gluten, 3- jajka, 7- mleko i jego przetwory, 9- seler)
Podwieczorek:  Budyń własnej roboty, gruszka (alergeny: 1-gluten, 7- mleko i jego przetwory)

 

Wtorek - 04.12.2018
Śniadanie:   Płatki kukurydziane na mleku, rogal maślany z masłem, dżem truskawkowy 100% owoców, herbata z cytryną (alergeny: 1-gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad: Rosół z makaronem i zieloną pietruszką, potrawka z kurczaka w sosie śmietanowym, surówka z  kapusty pekińskiej, marchewki i kukurydzy, ziemniaki, kompot z aronii (alergeny: 1- gluten, 3- jajka, 7- mleko i jego przetwory, 9- seler)

Podwieczorek: Jogurt owocowy, kiwi (alergeny: 7- mleko i jego przetwory)

Środa - 05.12.2018

Śniadanie:   Płatki owsiane na mleku z żurawiną, serek łaciaty, rzodkiewka, chleb z masłem, herbata z cytryną (alergeny: 1-gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad Zupa szpinakowa zabielana z jajkiem i ziemniakami, ryba (dorsz) duszona w warzywach, ziemniaki, kompot z czarnej porzeczki (alergeny: 1- gluten, 3- jajka, 4- ryba, 7- mleko i jego przetwory, 9- seler)

Podwieczorek:   Pałki kukurydziane, jabłko

Czwartek - 06.12.2018
Śniadanie: 
 Parówki, ogórek zielony, chleb z masłem, keczup, kawa inka, herbata z cytryną (alergeny: 1-gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad: Zupa ogókowa zabielana z ziemniakami i zieloną pietruszką, naleśniki z twarogiem i polewą truskawkową, kompot agrestowy (alergeny: 1- gluten, 3- jajka, 7- mleko i jego przetwory, 9- seler)

Podwieczorek:  Ciastka Sante z żurawiną, mandarynka

Piątek - 07.12.2018

 Śniadanie Płatki ryżowe na mleku z suszonymi morelami, ser żółty, sałata zielona, papryka czerwona, chleb z masłem, herbata z cytryną (alergeny: 1-gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad: Zupa pomidorowa zabielana z ryżem i zieloną pietruszką, kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z marchewki, jabłka i śmietany, kompot wiśniowy (alergeny: 1- gluten, 3- jajka,  7- mleko i jego przetwory, 9- seler)
Podwieczorek:  Banan

*Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie