Jadłospis

Poniedziałek - 20.11.2017

 Śniadanie :  Bułka z masłem, pomidor, ser salami, kakao z mlekiem, herbata z cytryną (alergeny 1,7)

Obiad:

Zupa grochowa z ziemniakami, schab pieczony w sosie własnym, kasza jaglana, surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem i żurawiną,

 

kompot owocowy (alergeny 1,7)
Podwieczorek:

Chrupki kukurydziane i pomarańcza

 

 (alergeny 1)
Wtorek - 21.11.2017

Śniadanie:Pasta twarogowa z rzodkiewką, chleb z masłem, płatki kukurydziane na mleku, herbata(alergeny 1,7)

Obiad:Zupa ogórkowa ze śmietaną, kotlet drobiowy panierowany, sałata lodowa z jogurtem greckim, ziemniaki, kompot owocowy (alergeny 1,7)

Podwieczorek: Marchewka tarta z jabłkiem i wafle andruty  (alergeny 7)

Środa - 22.11.2017

 Śniadaniewędlina, chleb z masłem, zielony ogórek, kawa inka z mlekiem ,herbata z cytryną  (alergeny1,7)

 ObiadRosół z makaronem, potrawka z gotowanego kurczaka , ziemniaki z koperkiem, surówka  z czerwonej kapusty, cytrynada z miodem  (alergeny1,7)

 Podwieczorek: Jogurt owocowy ,jabłko (alergeny 7)

 

Czwartek - 23.11.2017

Śniadanie

Jajko gotowane, pomidor, szczypior, chleb z masłem, kawa inka z mlekiem

 

herbata z cytryną (alergeny 1,7)

Obiad:Zupa krupnik z zieloną pietruszką, pulpety z morszczuka w sosie pomidorowym, surówka z selera i jabłka z rodzynkami, ziemniaki z koperkiem, kompot z owoców mieszanych (alergeny 1,3,7)

Podwieczorek:   Banan, soczek owocowy               

Piątek - 24.11.2017

Śniadanie:Parówki na gorąco, chleb graham z masłem, ketchup, kawa inka, herbata (alergeny 1,7)

Obiad:Barszcz ukraiński z fasolą szparagową, łazanki z kapustą, kompot owocowy (alergeny 1,3,7)

 

Podwieczorek: Deser mleczny, ciasteczka sante bez cukru(alergeny 7)