Jadłospis

Poniedziałek - 03.06.2019

 Śniadanie :   Płatki kukurydziane na mleku, polędwica sopocka, pomidor, chleb mieszany z masłem, herbata z cytryną (alergeny: 1-gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad:  Zupa jarzynowa zabielana z makaronem i zieloną pietruszką, kotlet mielony, surówka fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą, ziemniaki, kompot z aronii (alergeny: 1- gluten, 3- jajka, 7 - mleko i jego przetwory, 9 - seler)
Podwieczorek:  Jogurt truskawkowy,jabłko (alergeny: 7- mleko i jego przetwory) 

 

Wtorek -  04.06.2019
ŚniadanieSer żółty, szynka z kurcząt, ogórek zielony, chleb z masłem, kawa inka, herbata z cytryną (alergeny: 1-gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad:  Zupa grochowa z ziemniakami i zieloną pietruszką, kopytka z młodą kapustą , kompot truskawkowy

Wycieczka: kiełbasa, bułka, woda niegazowana, drożdżówka z serem (alergeny: 1- gluten,  3- jajka,7- mleko i jego przetwory, 9- seler)

 

Podwieczorek: Gruszka, wafle ryżowe z cynamonem i stewią

Wycieczka: soczek owocowy, wafle ryżowe z cynamonem i stewią

Środa - 05.06.2019

Śniadanie:    Serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem, bułka z masłem, kakaoczerwona, herbata z cytryną(alergeny: 1-gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad Zupa szpinakowa zabielana z ziemniakami, jajkiem i zieloną pietruszką, gulasz wieprzowy w sosie własnym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony, kompot  agrestowy(alergeny: 1- gluten,3- jajko, 7- mleko i jego przetwory, 9- seler)

Podwieczorek:   Koktajl jagodowy własnej roboty, chrupki kukurydziane czekoladowe  (alergeny: 7- mleko i jego przetwory)

Czwartek - 06.06.2019
Śniadanie: 
Płatki owsiane na mleku z rodzynkami, szynka z liściem, pomidor, chleb z masłem, herbata z cytryną (alergeny: 1-gluten, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad:Zupa pomidorowa zabielana z ryżem i zieloną  pietruszką, kotlet rybny, surówka z sałaty lodowej ze śmietaną , kompot  z czarnej porzeczki(alergeny: 1- gluten, 3 - jajka,4- jajka, 7- mleko i jego przetwory, 9- seler)

Podwieczorek:  Banan

Piątek - 07.06.2019

 ŚniadanieKanapka z jajkiem i ogórkiem zielonym, chleb z masłem, kawa inka, herbata z cytryną (alergeny: 1-gluten, 3- jajka, 7- mleko i jego przetwory)

Obiad:Zupa krupnik z kaszą z ziemniakami i zieloną pietruszką, filet z kurczaka w sosie koperkowym,  surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i pestkami słonecznika, makaron świderki,  kompot wiśniowy(alergeny: 1- gluten,7- mleko i jego przetwory, 9- seler)

Podwieczorek:   Ciastka żurawinowe sante, jabłko (alergeny: 1- gluten, 3- jajka, 7- mleko i jego przetwory)

*Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie